Microneedling, även kallad kollagen induktionsbehandling eller dermarolling, är en revolutionerande behandling. Den anses vara en av de säkraste metoderna för hudbehandling genom att den ökar produktionen av kollagen utan att skada det skyddade hudlagret.

Microneedling stimulerar hudens naturliga kollagen och bidrar till att förbättra hudens struktur. Professionell microneedling är en mycket effektiv behandling för att motverka ålderstecken och för att minska ärr, fina linjer, hudbristningar, hudskador, rynkor, celluliter och håravfall hos män och kvinnor. Behandlingen ger också en allmän förbättring av hudton och hudstruktur.

Kliniska studier visar att professionell microneedling kan vara lika effektiv som många maskinbehandlingar som laser, dermabrasio och kemisk peeling.

Önskar man förstärka behandlingen rekommenderas microneedling i kombination med PRP och / skinbooster med restylane.

VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?
Ansiktet, hals och dekolletage.
Överallt på kroppen så länge det inte finns några öppna sår.

ÄR BEHANDLINGARNA SÄKRA OCH GÖR DET ONT?
Ja, behandlingarna är säkra. Vissa kan dock uppleva ett visst obehag under själva behandlingen. I sådana fall kan man använda en smärtlindrande salva.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?
Ca 30 minuter

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄDNINGT?
6-8 behandlingar.

KAN ALLA HUDTYPER OCH FÄRGER ANVÄNDA MICRONEEDLING?
Ja, microneedling passar alla färger och hudtyper.

VILKA BIVERKNINGAR KAN FÖRVÄNTAS?
Direkt efter behandlingen blir man lätt röd och svullen på de behandlade områdena detta försvinner dock inom ett dygn.

VILKA RESULTAT KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV EN MICRONEEDL BEHANDLING OCH HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?
Microneedling ger förminskade ärr, rynkor, blodkärl och sträckmärken. Resultatet håller i ca 1 år. Därefter rekommenderas en ny behandlingsserie för att behålla resultatet. Microneedling förstärks betydligt om man kombinerar behandlingen med PRP.