FaceClinic kan erbjuda en av världens effektivaste koldioxid (CO2) och radiofrekvens (RF) laser behandlingar för föryngring och förbättring av åldrad och solskadad hud.

Behandlingsområden

 • Föryngring åldrad hud
 • Föryngring av sol skadad hud
 • Smårynkor kring ögon o mun
 • Ålderspigmentering
 • Ärr, tex akne ärr
 • Hud åtstramning, tex hals
 • Andvänds inte för kärlförändringar, tatueringar eller hårborttagning

Behandlingen med DEKA SmartXide2 DOT/RF lasern lämpar sig mycket väl för smårynkighet runt ögonen och kring läpparna, ålderspigmentering, akne ärr samt ojämnheter i huden. Förutom ansiktet kan lasern med fördel användas för hud åtstramning inom nack- och dekolletageregionen och utjämning av hudbristningar orsakade av graviditet eller viktminskning.

faceclinic-laserVem bör undvika laserbehandling?

Man skall inte genomgå en laserbehandling graviditet eller amning Det är också olämpligt vid medicinering med blodförtunnande som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Vi behandlar inte personer under 18 år med Laser.

Hur går en laserbehandling till?

De allra flesta gör en laserbehandling utan bedövning men det går bra att innan behandlingen bedöva med bedövningssalva. Det hettar och sticker till lite i huden vid varje laserpuls. Nedkylningsmunstycke blåser kalluft på det behandlande område före, under och efter behandlingen, vilket upplevs som behagligt. Vid varje puls gör lasern ett antal små punkter på en yta stor som en tumnagel som till en början ser vita ut för att efter några dagar försvinna helt. Det uppstår vanligen en liten svullnad och rodnad på det behandlande området och som kvarstår i några dagar. Om något problem uppstår eller om du känner dig osäker så måste du kontakta FaceClinic omedelbart.

Våra rekommendationer efter en laserbehandling:

 • Fysisk träning skall undvikas i 24 timmar.
 • Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
 • Använd gärna Restylane krämer som vi tillhandahåller.
 • Om huden skadats använd Terracortil salva som skrivs ut på recept vid behov.
 • Kyl behandling kan användas om någon temporärt obehag uppstår.
 • Undvik stark sol i just före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas. Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
 • Make-up kan användas 24 timmar efter Laserbehandlingen.

Vad händer vid en laserbehandling?

Effekten av behandlingen är inte uppenbar direkt. Ofta uppstår svullnad och rodnad som lägger sig inom det första dygnet. Dock förväntas en viss rodnad kvarstå 3-6 dagar efter laserbehandlingen. Efter behandlingen påbörjas nybildning av collagen och hud vilket bidrar till att smårynkor reduceras och huden får mer lyster. Effekten av behandlingen är inte helt färdig förrän några månader efter den senaste behandlingen. Populärt sagt så bidrar laserbehandlingen till att du får ett ungdomligare, fräschare utseende och finare, jämnare hud. En rätt utförd behandling bör inte bidra till brännskador i huden orsakade av laserns uppvärmning. Vi ser en stor variation på rodnad och svullnad hos olika individer. Varje individ reagerar olika. Vissa blir mer svullna och röda inom det behandlade område, vissa inte.

Vilka risker finns vid en laserbehandling?

Det finns risk för infektion med antingen bakterier, virus eller svamp. Infektionen uppkommer i så fall 3-4 dagar efter behandlingen och ger symtom som ökad rodnad, ömhet och svullnad i huden samt eventuellt feber. Vid vissa större behandlingar ges i förebyggande syfte antibakteriell salva som ska smörjas på det behandlade området efter behandlingen. Det finns också risk för herpesutbrott om man tidigare haft en herpesinfektion på läppen eller på annat ställe i ansiktet. I sådana fall ges förebyggande antivirala medel före och efter behandlingen. Vi gör allt så att du ska känna dig trygg och väl omhändertagen både före, under samt efter behandlingen.

Vad finns det för alternativa behandlingar?

Rynkor och veck i huden kan också behandlas med andra metoder. Vi kan använda en hyaluronsyre baserade filler som Restylane®. Huden kan också stimuleras till nybildning genom att vi peelar bort det översta hudlagret delvist med så kallade chemical peels. PRP (Platelet Rich Plasma) och microneedling ger liknande resultat.

Prislista

Ansikte eller hals – 6500 kr per behandling

Ansikte och hals – 8000 kr per behandling

Mindre parti t.ex. runt ögon – fr. 1800 kr per behandling