Dermapen tidigare microneedling, även kallad kollagen induktionsbehandling eller dermarolling, är en effektiv hudbehandling. Den anses vara en av de säkraste metoderna för stimulering av huden genom att den ökar produktionen av kollagen utan att nämnvärt skada det skyddade hudlagret. Principen är att man orsakar en kontrollerad skada i huden som ger en signal till huden att reparera och därmed föryngra sig. Det senaste är att använda s.k. fraktionerad nålbehandling där man maskinellt kontrollerar hur många nålstick liksom djupet och på så sätt har största möjliga kontroll över behandlingen – föregångaren till fraktionerad nålbehandling anses vara Dermapen från Australien. Dermapen erbjuds av FaceClinic och vi har kommit att trivas med användningen av Dermapen som är en enkel och säker behandling med utmärkta resultat.

Dermapen stimulerar hudens naturliga kollagen och bidrar till att förbättra hudens struktur. Dermapen är en mycket effektiv behandling för att motverka ålderstecken och för att minska ärr, fina linjer, hudbristningar, hudskador, rynkor, celluliter och håravfall hos män och kvinnor. Behandlingen ger också en allmän förbättring av hudton och hudstruktur. Behandlingen kan med fördel kombineras med hudstimulerande näringsprodukter, tillväxt stimulerande serum, hyaluronsyra (Restylane) och PRP (Platelet Rich Plasma) vilket ger en förstärkande effekt av den behandling man vill åstadkomma.

Kliniska studier visar att professionell microneedling kan vara lika effektiv som många maskinbehandlingar som laser, dermabrasio och kemisk peeling.

Önskar man förstärka behandlingen rekommenderas Dermapen i kombination med PRP och / skinbooster med restylane.

VILKA OMRÅDEN KAN BEHANDLAS?
Ansiktet, hals, dekolletage och händer.

Ärr heller striae.

Överallt på kroppen så länge det inte finns några öppna sår.

ÄR BEHANDLINGARNA SÄKRA OCH GÖR DET ONT?
Ja, behandlingarna är säkra. Vissa kan dock uppleva ett visst obehag under själva behandlingen. I sådana fall kan man använda en smärtlindrande salva innan.

HUR LÅNG TID TAR BEHANDLINGEN?
Ca 30-60 minuter

HUR MÅNGA BEHANDLINGAR ÄR NÖDVÄDNINGT?
4-6 behandlingar.

KAN ALLA HUDTYPER OCH FÄRGER ANVÄNDA MICRONEEDLING?
Ja, Dermapen passar alla hudfärger och hudtyper med undantag av hud där det pågår infektioner.

VILKA BIVERKNINGAR KAN FÖRVÄNTAS?
Direkt efter behandlingen blir man lätt röd och svullen på de behandlade områdena detta försvinner dock inom 1-2 dygn.

VILKA RESULTAT KAN JAG FÖRVÄNTA MIG AV EN MICRONEEDL BEHANDLING OCH HUR LÄNGE HÅLLER RESULTATET?
Dermapen ger förminskade ärr, rynkor, blodkärl och sträckmärken. Resultatet håller i ca 1 år. Därefter rekommenderas en ny behandling för att behålla resultatet. Dermapen effekten förstärks betydligt om man kombinerar behandlingen med PRP.