Restylane är egentligen ett antal fillerprodukter som baseras på den kroppsegna substansen hyaluronsyra. Dessa produkter tillverkas i laboratorier av svenska Q-med som numera ägs av det internationella företaget Galderma.

HUR FUNGERAR RESTYLANE?

Då vi åldras minskar produktionen av hyaluronsyran vilket gör att hudens elasticitet minskar och rynkor, veck och linjer uppkommer. Hyaluronsyra som är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en stark vattenbindande förmåga vilket ger volym till huden. Restylane tillför mer volym och stimulerar hudens celler vilket leder till en utslätande effekt på rynkor och veck samt förbättring av hudens konsistens. Restylane är en icke-permanent filler som omsätts i kroppen allt eftersom vi åldras. Läs mer om Restylane på deras hemsida Restylane.se

VEM ÄR LÄMPLIG FÖR RESTYLANE BEHANDLING ?

Män och kvinnor i alla åldrar som har torr hud, rynkor, veck eller konturer i ansiktet som de vill ändra.
Restylanes olika produkter är lämpliga för kombinations behandling med rynkbehandling, speciellt då vi gör ”softlifts”. Restylane används också i andra medicinska sammanhang då man behöver en närmast kroppsegen substans för att få volym som till exempel vid urininkontinens. Här hittar du mer information om fillers behandlingar

Vem ska inte använda Restylane?

Du skall inte behandlas med Restylane om du är gravid eller ammar. Det är också olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Vi är försiktiga med att behandla personer med Restylane som är benägna att bilda keloider vilket är överväxta ärrbildningar. Likaväl är vi försiktiga att behandla dig som har en tendens att få hypertrofiska ärr som kännetecknas av upphöjda röda ärrlinjer. Vi behandlar inte personer under 18 år med Restylane.

HUR GÅR EN RESTYLANE BEHANDLING TILL ?

Metoden är snabb, säker och relativt skonsam. Man ser resultatet snabbt och man kan i princip kan gå tillbaka till jobbet direkt efter behandlingen. Området som ska behandlas rengörs och tvättas av. Bedövningssalva kan användas om så önskas. Därefter sprutas Restylane in med en tunn nål. Det kan sticka till och spänna. Den volymsökande effekten gör att rynkan lyfts upp och man får ett omedelbart resultat.

Före och efter.

VAD SKALL DU TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?

Om något problem uppstår eller om du känner dig osäker så måste du kontakta FaceClinic omedelbart. Våra rekommendationer efter en Filler behandling är som följer:

  • Fysisk träning skall undvikas i 24 timmar.
  • Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
  • Massera ej huden då du kan flytta produkten och få oönskade effekter.
  • Använd gärna en Recovery-kräm.
  • Om huden skadats används bakteriedödande salva som skrivs ut på recept vid behov.
  • Kyl behandling kan användas om någon temporärt obehag uppstår.
  • Undvik stark sol i just före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas.
  • Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
  • Make-up kan användas lite lätt efter behandlingen men helst 4-6 timmar efter behandlingen.

VILKA EFFEKTER KAN DU RÄKNA MED?

Effekten av behandlingen är uppenbar direkt. Ofta uppstår en viss svullnad och när svullnaden lägger sig efter några timmar eller någon dag så ser du slutresultatet. Du kan räkna med en lätt ömhet och rodnad i området i någon dag.

Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke-permanenta fillers, precis som namnet antyder, inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka till den ursprungliga inom 3-12 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts.

Det finns dock studier som visar att om en påfyllnadsbehandling görs inom några månader efter den första injektionen så kan utfyllnadseffekten förlängas avsevärt.

Vilka risker finns vid Restylane behandling?

Allergiska reaktioner eller andra biverkningar av Fillers är extremt ovanliga. I och med att injektioner ges så kan det ibland uppstå en rodnad, svullnad, smärta, klåda eller blåmärke. Vanligen är dessa reaktioner milda och försvinner inom några dagar. Det kan ibland i efterhand uppstå en inflammatorisk reaktion som ger rodnad, svullnad och en förhårdnad i huden. Uppstår detta försvinner det som regel inom några veckor. Det är mycket sällsynt med någon kvarstående ärrbildning men det förekommer i enstaka och ovanliga fall kvarstående och synliga förändringar.

Är du allergisk mot Lidocain (lokalbedövning) skall du givetvis inte använda Restylane som innehåller Lidocain.
Man kan när som helst använda Hyalas som är ett Hyaluronsyra nedbrytande enzym bryta ner och få bort den givna hyaluronsyran. Vi har det tillgängligt på vår klinik om det skulle finnas något behov. Hos oss kan du känna dig trygg.

Finns det alternativ till Restylane behandling?

Resstylane har fördelen att du genast kan se effekten av injektionerna. Huden blir mer spänstig, elastisk och får mer lyster.
Andra metoder att stimulera huden till nybildning är t.e.x. genom att vi peelar bort det översta hudlagret delvist med så kallade ”chemical peels”. Vår fraktionerande koldioxidlaser DEKA SmartXide2 DOT/RF kan vara ett bra alternativ för vissa ålderrelaterade hudförändringar och solskadad hud.  Rynkor behandlas ofta väldigt effektivt med etablerade metoder. Med PRP (Platelet Rich Plasma och Micro needling kan man åstadkomma en hudföryngring som ger bra resultat. Alla dessa behandlingsalternativ erbjuds på FaceClinic.

När det gäller att skulptera och skapa nya konturer i ansiktet som ger en påtagligt föryngrande effekt kan behandlingar med Restylane oftast endast jämföras med kirugiskt estetiska ingrepp som exempelvis en ansiktslyftning. Ett kirurgiskt ingrepp innebär alltid en viss återhämtningstid. Med Restylane kan du gå tillbaka till arbetet samma dag.

Priset varierar beroende vilken typ av Filler som används samt vilka områden som behandlas och kostar från 2.500 – 10.000:-.

Kontakta oss för en konsultation så berättar vi mer vad vi kan göra just för dig.