Silhoutte Soft® är ett minilyft som har en effekt 18 månader. Man lyfter och flyttar slapp hud i ansiktet vilket föryngrar och förbättrar utseendet. Se gärna videon nedan där överläkare Thomas Westin beskriver behandlingen.

Silhouette Soft® produceras av det amerikanska företaget Silhouette Beauty. Det är en uppfinning som erbjuder män och kvinnor ett enkelt och säkert sätt att omdefiniera ansiktet, ge det bättre volym och minska rynkor. Silhoutte Soft® består av resorberbara trådar med absorberbara koner som produceras i USA där man har erfarenhet sedan 2006 då metoden godkändes av FDA. Behandlingen introduceras i Skandinavien under 2013. Den ger ett snabbt och naturligt ansiktslyft. Behandlingen tar endast 30-45 minuter och sker i lokalbedövning.

Faktum är att man får en dubbel effekt av behandlingen;

Ett diskret lyft som man ser direkt efter behandlingen.
Kollagen stimulering som sker över tid och ger en föryngring av huden.

Behandlingen
Silhouette Soft® rekommenderas för män och kvinnor över 30 år som vill få en effektiv behandling mot tidiga tecken på åldrande men som inte vill genomgå ett kirurgiskt ingrepp. Silhoutte Soft® kan utföras på olika områden, bl.a. underkäke, hals, ansiktets konturer, kinder och kindben, och ögonbryn.  Behandlingen är lämplig för alla typer av hud. Behandlingen är dock inte lämplig vid stort överskott av hud.

Behandlingen startar med en mindre lokalbedövning och därefter blir Silhoutte Soft®-tråden införd med hjälp av nål. Den diskreta uppstramning som sker beror på hur tråden läggs och hur din läkare komprimerar och lyfter vävnaden genom att utnyttja trådens koner. Ansiktet kan då omformas och huden slätas ut.

Silhouette-suturerna är absorberbara, sterila, kirurgiska trådar av poly-mjölksyra med fasta och gjutna koner som består av bio-absorberbart material (laktid/glykolid). Poly-mjölksyra suturer framkallar en minimal inflammatorisk reaktion som assisterar och förstärker den kollagenstimulering och effekt som eftersträvas. Poly-mjölksyra absorberas under en period av 12 till 18 månader Kollagenstimuleringen ger en föryngring av huden som liknar den man kan erhålla med CO2 laser behandling. Det innebär att man får en effekt i huden som ökar volymen och elasticiteten i området vilket ger en gradvis förbättring och formförändring under de närmaste månaderna efter behandlingen.

Efter behandlingen
Man kan få en lätt svullnad, kanske något blåmärke. Ibland ser man veckbildning i huden pga. dragningen i suturerna. Dessa små bieffekter försvinner dagarna efter behandlingen.

Om det ömmar eller gör ont just efter behandlingen kan man ta anti-inflammatoriska tabletter som tex Ipren®. Försök att ligga första nätterna med huvudet högt gärna på rygg utan att kudden trycker mot ansiktet. Man kan tvätta ansiktet med försiktighet och använda make-up med förstånd. Undvik att sola i två veckor och gör inga andra former av ansiktsbehandlingar under 3 veckor.

Proceduren får endast utföras av en läkare, som är tränad i utförandet av Silhoutte Soft®.
FÖRE                                                                         EFTER

YTTERLIGARE EXEMPEL
Läs mer
Ytterligare information omkring Silhoutte Soft® kan du hitta på Silhoeutte Beautys egen hemsida.