In Nyheter

Manlig kosmetisk behandling som t.ex. botox blir allt vanligare. ASAPS som är American Society för Aestethic Plastic Surgery beskriver att estetiska hudbehandlingar som botox, fillers och laser blir allt vanligare bland män. Man har ju länge haft uppfattningen att botox i hudföryngrande syfte enbart är för kvinnor. Män gjorde mer än 1 miljon icke-kirurgiska kosmetiska behandlingar under 2014. Det är en ökning med 273% jämfört med 1997. Det finns säkert många förklaringar till detta. Man spekulerar i att män vill se ungdomliga ut, och därmed känner de sig kanske mer konkurrens kraftiga på arbetsplatsen. Nu inser de att ett fräschare utseende kan erhållas med enkla medel, och framför allt ingen återhämtningstid alls. Det är kanske den viktigaste faktorn för professionella människor med lite tid. Mest populärt är behandling för;

1. Trötthet i och runt ögon. Här är botox givet på rätt sätt suveränt i sin enkelhet och effektivitet. En liten nål används där man sprutar in botox i de muskler som drar samman och ned ögonbrynen. Det ger både en öppnare “look” och mindre spänningsvärk. Vi har nästan bara nöjda kunder och eftersom ögonen är det första man ser på är det också lämpligast att prioritera. Mycket kostnads effektivt.

2. Bruna fläckar i huden. Ett ålderstecken som de flesta är medvetna om och i synnerhet män som inte är vana med att använda make up för att dölja dem. Med fraktionerad CO2 laser (Sk “Fraksell”) kan man både jämna ut finare rynkor och avlägsna pigment ojämnheter i huden. Huden läker själv efter behandlingen och det syns över huvud taget inte alls att man gjort en behandling en vecka efter. Jag själv går till arbetet direkt efter behandling. Och man får helt enkelt en mer elastisk, jämnare och stramare hud som utstrålar ungdomlig styrka.

3. Rynkor och urholkat ansikte. När man åldras tappar huden elasticitet, det underliggande skelettet och fettdepåerna tillbakabildas vilket ger ett hopsjunket intryck. Detta avhjälps enkelt med fillers som t.ex. Restylane. Till skillnad från botox behandling där man får vänta någon vecka på resultat så syns detta med en gång. Man kan på män använda Restylane för att ge käklinjen ett kraftfullare intryck. Annars är det vanligaste att man hjälper till med “nasolabial fåran” som går från mungiporna upp mot näsan.