In

Före
Börja med att avtala ett möte med en utbildad behandlare. Kom till konsultationen förberedd på att samtala om dina personliga önskemål och förväntningar samt få rekommendationer om vilken behandling med Restylane som passar dig bäst. Rekommendationen utgår från vad du vill uppnå, dina ansiktsdrag och personliga livsstilsfaktorer. Efter konsultationen kommer du att få lämplig behandling.

Under behandlingen
Restylane injiceras i små mängder i huden med en mycket tunn nål. Gelen ger naturlig volym som slätar ut linjer och rynkor, framhäver ansiktets form eller skapar fylligare läppar. En produktvariant som heter Restylane Vital gör huden smidigare och förbättrar dess struktur, samt återställer och bevarar fuktbalansen i huden.

Behandlingen går snabbt, oftast tar den 15 – 30 minuter. Behandling med Restylane påverkar inte ansiktsuttrycken och resultatet syns i regel omedelbart.

Efter
Restylane är biologiskt nedbrytbart vilket innebär att den naturligt försvinner ur kroppen. En uppföljande behandling brukar behövas efter 6–12 månader, beroende på individuella faktorer och vilket område som behandlats. Rådgör med din behandlare om när en uppföljning kan vara lämplig.

Efter en behandling kan en del reaktioner uppstå. Den vanligaste är lätt rodnad, svullnad, klåda, blåmärken, smärta och ömhet. Reaktionerna är vanligen milda till måttliga och försvinner oftast inom kort efter injektionen. Vanligtvis försvinner de av sig själva inom en eller två dagar efter behandlingen, men efter vissa behandlingar kan de vara längre.

Vad skall jag tänka på när jag överväger en behandling?

Först och främst skall du alltid kontakta en utbildad behandlare för att vara säker på att behandlingen utförs korrekt. För din egen skull, var beredd att under konsultationen berätta om eventuella sjukdomar du haft eller om du gjort andra liknande behandlingar.