coolsculpting-logo

CoolSculpting teknologin använder kontrollerad kyla för att med hög precision angripa fettceller under huden. Ingreppet är effektivt och skonsamt, och påverkar inte hudstrukturen och muskelvävnad. Fettcellerna är extra känsliga för kyla och när man tillsätter, kontrollerad kyla under en kontrollerad tid så kristalliseras (fryses) fettcellerna, och dör. Din kropp transporterar sedan gradvis bort de döda fettcellerna via lymfatiska systemet, och resultatet är en kraftigt reducerad fettdepå och en naturligt skulpterad kropp.

Före och efter coolsculpting
Före och efter coolscultping

VETENSKAPEN KRING COOLSCULPTING

Själva teknologin bakom CoolSculpting heter Cryolipolysis och det är CoolSculpting som ägs av Allergan som har licens på denna unika behandling. CoolSculpting är den enda produkten i sitt slag som har ett FDA godkännande (Food and Drug Administration).

Med 52 vetenskapliga studier och över 6 miljoner behandlingar så kan CoolSculpting stolt presentera sig som en mycket effektiv och säker produkt.

VART TAR FETTET VÄGEN?

När de behandlade fettcellerna har kristalliserats (frysts), transporterar kroppen bort dessa döda celler på naturlig väg. Denna process är oåterkallig. När cellerna har avlägsnats från kroppen är fettet borta för alltid.

illustration-how-coolsculpting-works-medium

HUR GÅR BEHANDLINGEN TILL?

Under behandlingen läggs en geldyna och en applikator på området som skall behandlas. Applikatorn suger in behandlingsområdet/fettdepån i applikatorskålen, detta ”nyper” till lite. Därefter tillförs området kyla under kontrollerade former, vilket kan upplevas som intensivt kallt under ungefär 10 minuter tills området domnar. Många patienter läser, kollar sina mail eller till och med tar en tupplur under behandlingen.

GÖR BEHANDLINGEN ONT?

Efter behandlingen så kan man få en rodnad och ibland blåmärken samt bli svullen och lite öm i det behandlade området. Några kan uppleva att det behandlade området är lite bortdomnat men detta är en känsla som klingar av efter omkring 2-3 veckor.

Man kan återgå till sina normala aktiviteter efter en CoolSculptingsbehandling.

NÄR SER MAN RESULTATEN?

Patienter kan se resultat så snabbt som fyra veckor efter behandlingen, med den mest dramatiska effekten uppstår efter 2-3 månader. Varje patient är unik, varför CoolSculpting rekommenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekter.

coolsculpting_b_a_1
coolsculpting-abd

TRYGGHET OCH SÄKERHET

CoolSculpting har i vetenskapliga studier bevisligen visat sig vara en säker och effektiv behandling. Med den patenterade säkerhetsmekanismen, Anti-Freeze Detect System, som minimerar risken för frysskada, är CoolSculpting den enda ledande kylbaserade, icke-kirurgiska behandlingen för att avlägsna fett som har godkänts av amerikanska FDA-myndigheten.

BOKA DITT FÖRSTA BESÖK OCH KONSULTATION HOS OSS PÅ KLINIKEN FÖR ATT GÖRA EN COOLSCULPTINGSBEHANDLING

Samtliga CoolSculpting behandlingar föregås av en konsultaion. Hos oss på FaceClinic är det våra sjuksköterskor, vår läkare eller annan vårdpersonal som fått specialistutbildning på CoolSculpting-behandligen som du får träffa.

Vid en konsultion får du veta om du är kandidat för denna behandling samt veta om hur vi kan hjälpa dig att bli av med de oönskade fettet i det område du vill få behandlat.

Du erhåller en skräddarsydd behandlingsplan och även ett pris för just din behandling.

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Prislista Coolsculptning

Dubbelhaka – fr. 7500 kr 

Mage – fr. 5000 kr

Utsida lår – fr. 10 000 kr

Insida lår – fr. 10 000 kr

Boka kostnadsfri konsultation för att se om du är rätt kandidat för Coolsculptning!