Profhilo                                                 

Profhilo är en injektionsprodukt med hyaluronsyra som leder till ökad spänst, elasticitet, lyster och en slätare och mer återfuktad hud. Till skillnad från en filler så har behandlingar med Profhilo har en unik förmåga att naturligt stimulera hudens och underhudens egna celler, istället för att enbart lyfta dem. Detta innebär att Profhilo föryngrar och förtjockar den egna vävnaden som därmed stramas upp och blir mer elastisk, med en mer långvarig effekt än andra produkter.

Vad gör Profhilo speciellt?

Profhilo är en patenterad injektionsprodukt framtagen av det italienska bolaget Institut Biochimique (IBSA) som innehåller den högsta koncentrationen av hyaluronsyra (64 mg/2 ml) tillgänglig i dagsläget. IBSA är ensamma om att ha kontroll på hela tillverkningskedjan, från råmaterial till slutprodukt, där de har undvikit att korslänka andra substanser i sin variant av hyaluronsyra.

Profhilo har en låg viskositet (=lättflytande) som ger den en unik förmåga att sprida sig och ”kommunicerar” med cellerna i huden, och vävnader under huden som fett, bindväv och muskler. Detta leder till att cellerna binder mer fukt och börjar producera kollagen och elastin med en biologisk föryngring som resultat. Profhilo återställer nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden, vilket i sin tur leder till ökad elasticitet och en uppstramning av vävnaden.

Profhilo för ansikte, hals och kropp

Profhilo har en rad användningsområden eftersom produktens egenskaper naturligt stimulerar hudcellerna. Att föryngra och strama upp huden runt ansikte och hals är vanligt, men Profhilo kan också användas för att förbättra hudstruktur eller ärr patienten har på kroppen.

Profhilo behandling

Profhilo kan behandla både ansikte, hals och kropp. De vanligaste områdena som behandlas är ansikte och hals. Man använder vanligtvis en speciell injektionsteknik som kallas BAP (Bio Aestetic Points) teknik, där man injicerar profhilo på speciella punkter i ett ytligt subkutant lager, alltså små kvaddlar under huden. Det gör behandlingen snabb och nästan smärtfri.

En behandling med Profhilo utförs på bara några minuter och fungerar utmärkt som en ”lunchbehandling”. Innan Profhilo-behandlingen rengörs huden noggrant och injektionsområdet spritas. Man får små upphöjningar som liknar myggbett där Profhilo har injicerats och som försvinner inom ett par timmar. Profhilo Behandlingen bör upprepas 2-3 gånger med ca 1 månads intervall för optimalt resultat.

Resultat

Efter behandlingen integreras Profhilo i vävnaden och återställer nivån av hyaluronsyra som normalt finns i huden. Då själva hyaluronsyran i Profhilo startar en process i hudens egna celler tar det lite tid innan man känner och ser resultat. Behandlingarna med Profhilo leder på så vis till en naturlig hudföryngring. Huden blir direkt efter behandlingen återfuktad, men kollagenbildningen tar längre tid.

Man kan förvänta sig resultat efter två behandlingar med Profhilo, men vid uttalad slapphet i huden krävs minst ytterligare en Profhilo behandling vilket ger ett tydligare estetiskt resultat. Vi rekommenderar ofta en kur på tre behandlingar med 3-4 veckors intervall för att ”boosta” huden.

Därefter bör underhåll göras var 6e månad med en Profhilobehandling för att bibehålla resultatet och bildning av kollagen. Vissa områden på kroppen, tex hals eller över/underarmar, kräver högre doser / fler milliliter av Profhilo per behandling för att ge en estetisk effekt. Så resultatet efter behandlingar med Profhilo är så klart dosrelaterat. De finns tom de som väljer att göra en behandling med Profhilo varje månad tills man uppnått önskat resultat. Du som kund kommer få en individuell bedömning av din sjuksköterska och Profhiloexpert på kliniken som skräddarsyr en behandling som passar just dig.

Priser Profhilo
Profhilo 1 behandling – 3500kr

Vi har paketpriser som ger lägre milliliter pris om man gör stora behandlingar. Detta talar du med din behandlare om som ser till att du känner dig säker på behandlingen innan den inleds.