Softlift är en kombinationsbehandling med rynkbehandling och Fillers som bygger upp vävnaden från djupet för att ersätta volym och ge ansiktet ett lyft. Hyaluronsyran, som finns naturligt i kroppen, injiceras i olika lager för att bygga upp vävnaden. Basen i behandlingen är att med volym skulptera och återuppbygga hud och ansiktsdrag utan kirurgi. Man kan skapa högre ungdomligare kindben, mer markerad haka och en rakare haklinje. Vanligt är också att försiktigt fylla ut och ge mer markerade och mjuka läppar likasom mindre markerade nasolabial fåror. Man kan man utföra mindre korrigeringar av till exempel näsor. Det finns även användningsområden utanför ansiktet som att skapa utfyllnad av åldrad handrygg.

VEM ÄR LÄMPLIG FÖR ETT SOFLIFT?
Kvinnor och män mellan 35-65 år, som inte vill använda sig av kirurgi, men som vill få tillbaka sitt gamla jag. Skillnaden är många gånger inte så dramatisk men ger en helt ny känsla när man ser sig i spegeln. Behandlingen passar alla som har en påbörjad asymmetri, särskilt de som en känsla av att ansiktet har ”rasat” nedåt. Behandlingen ger ett resultat utan ärrbildning. Det är dessutom ingen smärta efter behandlingen och mycket låg biverkningsrisk. Vi behandlar inte personer som är under 18 år.

VEM SKALL INTE GÖRA ETT SOFTLIFT?
Du skall inte behandlas om du är gravid eller ammar. Det är också olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Personer med neurologiska sjukdomar så som Myasthenia Gravis eller vissa muskel sjukdomar skall inte genomgå denna typ av behandling. Glöm inte ange till din behandlare vilka mediciner du använder då det kan finnas anledning att avstå Softlift behandlingen vid viss medicinering. Vi behandlar inte personer som är under 18 år.

HUR GÅR ETT SOFTLIFT TILL?
Behandlingstiden är relativt kort, oftast cirka 45 minuter och konvalecenstiden är minimal. Behandlingen med hyalusronsyra ger direkt resultat och en mer naturlig effekt med volym och lyster.  En kombination av fillers och skinboosters ger oftast den bästa effekten.

Effekten av rynkbehandlingen tar några dagar.

Vi rekommenderar att man fyller på med filler redan efter en till två månader för länger hållbarhet. Samtidigt kan man kontrollera och justera effekterna av rynkbehandlingen.

VAD SKALL DU TÄNKA PÅ EFTER BEHANDLINGEN?
Om något problem uppstår eller om du känner dig osäker så måste du kontakta FaceClinic omedelbart. Våra rekommendationer efter en Filler behandling är som följer:

Fysisk träning skall undvikas i 24 timmar.
Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
Massera ej huden då du kan flytta produkten och få oönskade resultat.
Använd gärna Recovery krämen som vi tillhandahåller!
Om huden skadats använd bakteriedödande salva som skrivs ut på recept vid behov.
Kyl behandling kan användas om någon temporärt obehag uppstår.
Undvik stark sol i just före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas. Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
Make-up kan användas lite lätt efter behandlingen men helst 4-6 timmar efter behandlingen.

VAD KAN DU FÖRVÄNTA DIG?
Behandlingen med hyaluronsyra ger direkt resultat och en du får ett naturlig ungdomligare, fräschare utseende med volym och lyster. De första dagarna kan du vara lite svullen vilket synbarligen ger mer resultat i början men efter några få dagar har svullnaden gått ner och du kan se resultatet som kommer att bli mer bestående. Ofta är det du själv som ser effekterna mest och omgivningen ser bara dig som piggare.

Det tar flera dagar, många gånger en vecka innan effekten av rynkbehandlingen märks.

VAD FINNS DET FÖR RISKER OCH KOMPLIKATIONER?
Läs mer om respektive Fillers och rynkbehandling.

VAD FINNS DET FÖR ALTERNATIV TILL SOFTLIFT?
Rynkor och veck i huden kan också behandlas med andra metoder. Huden kan också stimuleras till nybildning genom att vi peelar bort det översta hudlagret delvist med så kallde chemical peels. Vår fraktionerande koldioxidlaser DEKA SmartXide2 DOT/RF kan vara ett bra alternativ för vissa ålderrelaterade hudförändringar och solskadad hud.  Microneedling eller peeling är också intressanta alternativ för ett friskare utseende. Alla dessa behandlingsalternativ erbjuds på FaceClinic.

Kontakta oss för en konsultation så berättar vi mer vad vi kan göra just för dig.